Kifizetné Koszovó adósságait Szerbia?

2008. február 28., Sipi

Dejan mesélte, a szerbek annyira komolyan gondolják, hogy kifizetnék Koszovó adósságait. Ugyanis ha legyintenének, hogy “a számlákat márpedig fizessétek ti”, akkor implicite elismernék a függetlenséget. Márpedig 2 milliárd dollárról van szó…

dejan.jpg

Dejan Cabrilo

A blogger beszélt még arról, hogy a szerbek, horvátok, bosnyákok és albánok közt még él egy nagyszámú kisebbség a volt Jugoszlávia területén, mely semmiféle közösségi jogban nem részesült, és valószínűleg nem is fog részesülni: ők a cigányok. Az egymást rühellő nemzetek a cigányok elleni gyűlöletben találják meg a közös hangot. Szerbiában semmiféle stratégia nem létezik a romák integrációjára, a szerb nyelvet nem ismerő gyerekek nagy részét kisegítő iskolákba zsupppolják, oszt csókolom.

Szó esett még a szerb média magatartásáról Koszovóval kapcsolatban: egyedül a B92 közvetít úgy-amennyire kiegyensúlyozott és árnyalt képet a kérdésrÅ‘l – igaz, albán politikus itt sem nyilatkozhat. A szerb közszolgálati médiumban például minden nap vezetÅ‘ valamilyen koszovói hír, csak arról egy szó sem esik soha, hogy Koszovóban esetleg albánok is élnének. IdÅ‘járásjelentéskor pedig külön kitérnek Koszovóra. Édes, nem?

Címkék: , ,

1 Megjegyzés: “Kifizetné Koszovó adósságait Szerbia?”

  1. stevie wonder

    A B92 koszovoi tudositoja, Bane Krstic veletlenul ezereves cimboram, majd atadom neki :-) Egyebkent van még par objektiv Koszovo-tudositas szerbul, a liberalis Danas napilapnak pl van egy kivalo havi Koszovo-melleklete.