A bomba sztori

2008. február 27., Sipi

Korábban írtunk a szétbombázott épületről Belgrád központjában, meg arról, hogy kinyomozzuk mi is történt, főleg arra tekintettel, hogy miért nem bontják le vagy javítják meg. Az a sztori, hogy az épület volt a hadügyminisztérium, amolyan szerb Pentagon, amit 1999-ben a NATO bombázott. A NATO sok más épületet is bombázott akkoriban, nagy részüket szépen felújították.

Ezzel azért nem lehet semmit kezdeni azóta sem, mert valami hivatalnok anno a műemlékek listájára tette az amúgy… khm… kicsit csúnya épületet. Miután meglyuggatták, lebontani mégsem lehet, mert izé, mégiscsak műemlék, újraépíteni meg senkinek nincsen kedve, mert épen sem valami szemet gyönyörködtetÅ‘ épület. A dolgot tovább komplikálja, hogy elÅ‘fordulhat, akad még pár fel nem robbant bomba a romok közt – az óvintézkedéseket betartva építkezni pedig annyira költséges, hogy senkinek nincsen pénze rá.

Köszönjük Frodónak a kommentet (lásd az előző post) és Dejannak, belgrádi barátunknak a sztorit. És mivel az épületet tilos fotózni, kattintgattunk párat. Indzsoj!

bomb1.jpg

bomb2.jpg

2 Megjegyzés: “A bomba sztori”

  1. gr

    Gratulalok a Bloghoz.

    Nyero otlet volt ez a kirandulas, es foleg, hogy az olvasok is beleszippanthatnak a puskaporos levegobe :)

  2. stevie wonder

    Tegyuk hozza, hogy ez egesz Szerbia valoszinuleg legertekesebb epitesi telke, a szerb kormanyepulettel eppen szemben…