Térképmagyarázat fekete humorral

2008. február 26., Timi

Hostelt keresünk. A szálloda sem drága amúgy európai viszonylatban, kétszobás apartman kb. 40-50 euró/éjszaka két személyre. Megvan a hostel, van kis, angol nyelvű térképmagyarázat is a kinyomtatható szamárvezetÅ‘höz. Aszongya hogy: a vonatállomástól haladj végig a Nemanjina sugárúton, fordulj balra arra a főútra, ahol szintén trolik meg buszok járnak, a sarkon találsz két lebombázott épületet… “your first bit of Belgrade sightseeing :-) ”, szól a komment.

hatoskep.jpg

Update: ez a szétbombázott épület Belgrád központjában. Vele szemben van egy másik is, csak azt nem sikerült jól lefotózni. Holnap kiderítjük kié-mié, miért bombázták és miért nem építik újjá

Címkék: ,

3 Megjegyzés: “Térképmagyarázat fekete humorral”

  1. frodo

    1999. NATO bombázás. Belügyminisztérium épülete. Akarva nem építik újra. Kvázi emlékmű. Apropó civilizáció. A minisztérium mellett megy el egy elég nagy sugárút. Öt vagy hat sáv: Európa vagy nem Európa, de a középső sávok kétirányúak.

    (aki nem tudja: ez úgy működik, hogy például reggel a központ fele nyitott a két sáv, délután a peremvárosok fele. Úgy szabályozzák, hogy rendszeresen lámpák vannak az út fölött. Ha zöld felefele nyilat látsz, haladhatsz a sávon, ha piros X-et, akkor nem. Egy nagyon logikus közlekedési megoldás. Megnézném, a román utakon hol vannak olyan civilizált sávok és felfestés, hogy ezt meg lehessen csinálni.)

  2. frodo

    A két sávnál a két középső sávokra gondoltam, mert az út kétirányú, csak az sávok száma változik időszakosan az irányok között.

  3. Koszovói útinapló » Blog Archive » A bomba sztori

    [...] írtunk a szétbombázott épületről Belgrád központjában, meg arról, hogy kinyomozzuk mi is történt, főleg arra tekintettel, hogy miért nem bontják le [...]